بازی درمانی
بازی درمانی براساس نیاز کودک برای بیان خودش با استفاده ازبازی واسباب بازی متمرکز است. در بازی درمانی کودکان به وسایلی مانند ابزار هنری، شن وماسه، اسباب بازیهای مهیج وفانتزی وعروسکهای نمایشی دسترسی دارند که ازطریق آنها تجربه های عاطفی خود را ازنو خلق می کنند.
در واقع بازی درمانی فرایندی است که در آن ما فضایی را ایجاد می کنیم که بچه ها از طریق بازی در مورد خودشان و روابطشان صحبت کنند که این امرسبب می شود تا آنها مشکلات و چالش ها را در زندگی خود پردازش کنند.
بازی درمانی چیست؟
بازی درمانی یكی از رایجترین شیوه هایی است كه اغلب روانشناسان بالینی ، روان تحلیل گران و مشـاوران بـرای درمـان مشكلات عاطفی كودكان به كار می برند. بازی درمانی میتواند نـتایجی كلی، مانند كاهش اضطـراب و افزایش اعتمـاد به نفس یا نـتایج خـاص ، همچـون تغییر رفتار و بهبود روابط بـا اعضای خانواده و دوستان داشته باشد. از بازی درمانی زمانی استفاده می شود كه كودكان و نوجوانان به صورت كلامی همكـاری نمی كنند و به وسیله بـازی احساسـات خود را آشكـار می سازند.
یعنی بازی، به كودك كمك كنـد فشــارهای احسـاسی خـویش را تحت كنـترل قرار دهد و همچنین در مـورد كودكـان سه تـا هشت سالی به كار میرود كه مشـكلات خـانـوادگی (مـانند طلاق والـدین ) دارند، بـیش فعـالند، نـاخن میجوند، اختلال رفـتاری دارنـد، دچــار شـب ادراری اند، در روابط گروهی موفق نیستند و یا قربانی سوء استفاده از كودكان شده اند.
درمانگرانی كه از بازی درمانی استفـاده می كنند، معتقدند این روش به كودك اجازه میدهد جهان را درمقیاسی كوچكتر با دستـان خود بسازد و تحت نفـوذ خود درآورد، كـاری كه در محیـط پیرامون هر روز كودك امكان پذیر نیست.