ما این بسته درمانی را به چه کسانی پیشنهاد می دهیم؟
بعد از آنکه در کلینیک تشخیص و درمان كودك و خانواده توسط آزمون های غربالگری پیشرفته مورد بررسی و ارزیابی متخصصین قرار گرفتند. در صورت مشاهده اختلالات بیش فعالی و نقص توجه این بسته درمانی بـرای كـودك در نظر گـرفته می شود
پکیج درمانی پیشنهادی
حداقل 15 جلسه بازی درمانی - رفتار درمانی
1 جلسه ارزیابی حسی
1 جلسه ارزیابی اختلالات یادگیری و نقص توجه
1 جلسه ارزیـابـی اختلال بـدشنـوایـی (APD)
1 جلسه خانواده درمانی
5 جلسه گروه درمانی
علت برگزاری هر یک از جلسات درمانی، در این پکیج چیست؟
مطالعات نشان می دهد کودکان بیش فعالی که هر روز 15 دقیقه تحت ماساژ بوده اند در آنها بی قراری کمتری دیده شده است، بعلاوه والدین این کودکان آنها را شادتر از زمانی دانسته اند که در برنامه ماساژ شرکت نمی کردند .
همچنین نشان داده شده است که درمان از طریق لمس درمانی و تقویت سیستم حس لمس می تواند باعث کاهش استرس و افزایش سطح توجه در کودکان و نوجوانان مبتلا به بیش فعالی شود.
بررسی ها نشان داده اند که در بسیاری از موارد اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه و اختلال یادگیری با یکدیگر مرتبط می باشند . گفته می شود 20 % تا 25 ٪ کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی همراه با نقص توجه مبتلا به اختلال یادگیری می باشند.
این اختلال یک مشکل پایدار است که ممکن است نشانه های آن با افزایش سن از دوران پیش از مدرسه به دوره بلوغ و پس از آن گسترش یابد.
هدف از بررسی وجود اختلالات یادگیری در کودک بیش فعال جلوگیری از نتایج منفی در دوره های آموزشی پیش دبستان و دبستان می باشد.
اختلال بدشنوایی معمولاً با اختلالات دیگری همچون کم توجهی، بیش فعالی و مشکلات یادگیری همراه است به گونه ای که در بسیاری از موارد علائم بدشنوایی با اختلالات مشابه آن – کم توجهی و بیش فعالی- اشتباه گرفته میشود.
حواسپرتی و کم توجهی و مشکلات خواندن و نوشتن در مدرسه، بلند صحبت کردن، صدای تلویزیون را بلند کردن، کلافگی و خسته شدن در محیطهای شلوغ، فعالیت بیش از اندازه در محیط های شلوغ و عدم تحمل صداهای بلند از علائم بدشنوایی است.
سن طلایی تشخیص بدشنوایی از 3 تا 7 سالگی می باشد و اگر هر چه زودتر و به خصوص در دوران پیش دبستانی این اختلال تشخیص داده شود نتایج درمان آن بهتر است.
وﺟـﻮد ﮐـﻮدك ﺑـﯿﺶ ﻓﻌـﺎل در ﺧﺎﻧﻪ ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ ﻋﺪم ﺗﺴـﻠﻂ واﻟـﺪﯾﻦ ﺑـﺮ روال ﻫـﺎی ﻋـﺎﻃﻔﯽ زﻧـﺪﮔﯽ زﻧﺎﺷـﻮﯾﯽ و ﻓﻘـﺪان ﺗﻮاﻧـﺎﯾﯽ اﺣﺘﻤﺎﻟﯽ آﻧﻬﺎ در ﭘﺎسخ گﻮﯾﯽ ﺑﻪ ﺗﻮﻗﻌﺎت و اﻧﺘﻈﺎرات ﺣﺘﯽ ﻣﻌﻘﻮل ﻫﻤﺴـﺮ ﺧـﻮﯾﺶ می گردد. در اﯾﻦ ﺻﻮرت ﯾﮑﯽ ﯾﺎ ﻫـﺮ دو زوج ﺿـﻤﻦ ﺗﺠﺮﺑـﻪ اﺣﺴـﺎس ﮔﺴﺴـﺘﮕﯽ از ﻫﻤﺴﺮ و ﮐﺎﻫﺶ ﻋﻼﯾـﻖ و ارﺗﺒﺎﻃـﺎت ﻣﺘﻘﺎﺑـﻞ، ﻧﮕﺮاﻧـﯽﻫـﺎی ﻗﺎﺑـﻞ ﺗـﻮﺟﻬﯽ در ﺧﺼـﻮص ﺗﺨﺮﯾب ﻓﺰاﯾﻨﺪه راﺑﻄﻪ و ﭘﯿﺸﺮوی ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﺟﺪاﯾﯽ و ﻃﻼق دارﻧﺪ .
هدف از برگزاری این جلسات کاهش علائمی مانند افسردگی ، اضطراب ، خشم و … در هریک از زوجین که باعث بی توجهی به رفتـارهای مثبت یکدیگر می شوند و همچنین بالا بردن کیفیت روابط زناشویی می باشد.
بازی درمانی گروهی روش موثری برای کاهش نشانه های اختلال رفتاری می باشد. کودک برای تعمیم مهارت های آموخـته شده و مهارت های اجتماعی و تشـخیص رفتـارهای ضد اجتماعی تا رفتار مطلوب نیاز به حضور در گروه های درمانی دارد.
در نتیجه برای تثبیت رفتارهای مناسب اجتماعی ، کودک باید در گروه به تمرین آنها بپردازد تا شکل گیری و افزایش رفتار مطلوب در کودک ادامه یابد.